Monok
MONOKI BABFESZTIVÁL

Széchenyi csapadékvizes pályázat

Széchenyi Terv

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2013.07.15.

Lezárult a Monok Község Önkormányzata által megvalósított ÉMOP-3.2.1/C2-10-2011-0003 azonosító számú, „Széchenyi utca felszíni csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése Monok község belterületén” című Európai Uniós projekt, melynek keretében 95%-os támogatási intenzitás mellett 60.609.516,- Ft támogatásban részesült.

Monok község leghosszabb utcájában a meglévő rossz állapotú, feliszapolódott, helyenként elzáródott csapadékvíz elvezető árok az esőzések alkalmával lehullott vizet nem volt képes elvezetni.

A rendszeresen visszatérő problémák megoldására európai uniós támogatású projekt megvalósításával kiépítésre került a Széchenyi utca egészén, valamint a Toldi és Úttörő utcák egy részén előre gyártott mederburkolatú nyílt árkos kialakítással, összesen 1, 886 km csapadékvíz elvezető rendszer.

A kivitelezés 2012 augusztusában kezdődött meg, és a sikeres műszaki átadás-átvételi eljárás lezárásával, 2012. május 24-én fejeződött be. A munka 1. osztályú minőségben és a vízjogi létesítési engedélyben foglaltaknak megfelelően készült el.

A projekt megvalósításával a vonatkozó környezetvédelmi, műszaki és biztonsági előírásokat kielégítő csapadékvíz elvezető rendszer kiépítésével a keletkező felszíni vizek gyűjtése és a befogadóba vezetése megvalósult az érintett utcákon Monok községben.

A projektről bővebb információ Monok község honlapján a www.monok.hu oldalon található.

Magyarország megújul

Monok Községi Önkormányzat
Cím: 3905 Monok, Kossuth Lajos utca 2.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://www.monok.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2012.08.29.

Monok Község Önkormányzata az ÉMOP-3.2.1/C2-10-2011-0003 azonosító számú, „Széchenyi utca felszíni csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése Monok község belterületén” című Európai Uniós projekt keretében 95%-os támogatási intenzitás mellett 59.540.325,- Ft támogatásban részesült.

A leghátrányosabb helyzetű Szerencsi Kistérségben található, a több mint 1700 lelkes településen nagy problémát jelent, hogy a község leghosszabb utcájában a csapadékvíz elvezetése nem megoldott. A projekttel érintett szakaszon az árok egyáltalán nem tölti be funkcióját. Az egyre gyakrabban előforduló heves esőzések, és felhőszakadások alkalmával lezúduló vízmennyiség nem tud elvezetődni, az utcát elönti a sár és a víz, melynek következtében az utca több lakóháza is veszélyeztetett.

A problémák orvoslása érdekében Monok Község Önkormányzata 2011 januárjában sikeres pályázatott nyújtott be a 62. 674. 026,- Ft elszámolható költségű projekt megvalósítására.

A csapadékvíz elvezetés a Széchenyi utca egészén, valamint a Toldi és Úttörő utcák egy részén valósul meg, a meglévő, földmedrű árok nyomvonalát követve, a terep eséséhez igazodó vonalvezetéssel, előre gyártott mederburkolatú nyílt árkos kialakítással, összesen 1, 886 km-en. A kivitelezési munkák 2012 augusztusában megkezdődtek és októberben be is fejeződnek.

A beruházás keretében megvalósuló létesítmény rövid-, közép-, és hosszútávon is garantálja a csapadékvizek biztonságos elvezetését a bel-, és külterületek veszélyeztetése nélkül.

Hírlevél feliratkozás

Galéria ajánló